Κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο της Ντέπης Χατζηκαμπάνη, με τίτλο «…στο μέλλον» από τις εκδόσεις Αίτιον

0

Αίτιον Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο της Ντέπης Χατζηκαμπάνη,

με τίτλο «…στο μέλλον».

 

Η Ντέπη Χατζηκαμπάνη ζει και μεγαλώνει στη Λέσβο.
Πλέκει στίχους με το βελονάκι της ψυχής.
Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων.
Στίχους της έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μάνος Ξυδούς, ο Ηλίας Μακρίδης, ο Δημήτρης Γαύρος, οι Οναρ, οι Magic de spell, ο Θάνος Ανεστόπουλος, οι Σπυριδούλα, τα γυμνά καλώδια, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Πασχάλης Τσαρούχας και άλλοι πολλοί.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και ένα στιχουργικό παραμύθι.
Τo “… στο μέλλον” είναι το τέταρτο βιβλίο της.

Γίνεται λόγος για μία πρωτοπρόσωπη αποσπασματική αφήγηση, που συχνά παίρνει χαρακτήρα θεατρικού μονολόγου. Η κεντρική ηρωίδα, γύρω από την ψηλάφηση ενός έρωτα (της σκοτεινής πλευρά του μάλλον), ξεδιπλώνει σκέψεις, συναισθήματα και κοιτάγματα του κόσμου και του εαυτού, που συγκινούν και προβληματίζουν. Ο πεζός λόγος σμίγει με τον ποιητικό, ο στοχασμός με το παραληρηματικό της ψυχής, η καταβύθιση στο επιμέρους με την πτήση στη γενίκευση, το εφήμερο με το διαρκές. Έκσταση και γείωση, απώλεια και αναμονή, απελπισία και απαντοχή, διάλυση και ανασυγκρότηση. Γλώσσα που επιθυμεί να υπηρετήσει το “καίριο” και το αληθές. Και στίχοι. Στίχοι από τραγούδια που ακόμα δεν έγιναν, μιας που η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, είναι μια από τους σημαντικότερους “θεραπευτές” του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

«Παράξενα βράδια σκισμένα τετράδια
Μια φάλτσα η ζωή μου μπαλάντα.
Το νόημα χάνω, ανοίγω το πιάνο
Μα είναι ξεκούρδιστο πάντα.»

Τιμή: 10€

Κεντρική διάθεση:
«ΑΙΤΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ» Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη 117 42 (Σταθμός Μετρό: Ακρόπολη)                                   Τηλ. 213 0256666 | 6947 057543, aition.kinima@live.com / infoaition@gmail.com

Share.

Comments are closed.