Αίτιον Πολυχώρος

0

03

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΙΤΙΟΝ

 • Στην καρδιά της Αθήνας, πολύ κοντά στη στάση “Ακρόπολη” του Μετρό, σε έναν ήσυχο παράδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τριάντα μέτρα από τη Λεωφόρο Συγγρού, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
 • Ένας εξαιρετικός χώρος 200 τετραγωνικών, με πανέμορφη αυλή. Βέβαια, χρειάστηκε πολλή δουλειά και πολύ μεράκι για να τον φέρουμε στα μέτρα του οράματός μας. Στις αρχές του 2013 ήταν έτοιμος για λειτουργία. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό. Στόχος μας ήταν να δείξουμε σεβασμό στους φίλους και επισκέπτες μας. Να τους κάνουμε να νιώθουν όμορφα και ζεστά, όπως στο σαλόνι ενός φιλόξενου αρχοντικού. Λένε πολλοί ότι μοιάζει τα στέκια που στον καιρό του Μεσοπολέμου σύχναζαν οι Γάλλοι σουρεαλιστές, σε άλλους θυμίζει πολυτελές βιεννέζικο καφέ, κάποιοι τρίτοι βρίσκουν στο ύφος του κάτι βενετσιάνικο. Το σημαντικό είναι ότι αρέσει σε όλους.
 • Είναι, πράγματι, ένας Πολυχώρος, με όλη τη σημασία αυτής της λέξης. Μεγάλο μπαρ, σκηνή για μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, μικροφωνική εγκατάσταση, οθόνη για προβολές βίντεο και κινηματογράφου…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 • Σχεδόν δεν περνάει μέρα που να μη γίνεται κάτι. Παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, διαλέξεις, λογοτεχνικές βραδιές, αφιερώματα σε σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Επιστήμης, παραστάσεις, μαθήματα, happenings, μικρά συνέδρια… Μας τίμησαν και τιμήσαμε σημαντικούς ανθρώπους.
 • Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους από αυτούς: Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Γιάννης Κοντός, Γιώργος Κασιμάτης, Βασίλης Φίλιας, Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου, Νίκος Λυγερός, Ξενοφών Μουσάς και τόσοι άλλοι. Αμέτρητοι είναι και οι υπόλοιποι δημιουργοί φίλοι και μέλη του «Αίτιον» που παρουσίασαν το έργο τους στον Πολυχώρο μας.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

 • Η αγωγή της ψυχής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αντιπαρατάσσουμε το “πηγαίο”, το “ουσιαστικό” και το “βαθύ”, απέναντι στο “αγοραίο”, το “ευκαιριακό” και το “ανούσιο”. Κάθε τόσο οργανώνουμε βραδιές – αφιερώματα σε σημαντικούς καλλιτέχνες, από όλο το φάσμα της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Σκηνής. Μοναδικό μας κριτήριο – η ποιότητα.
 • Δίνουμε τη δυνατότητα και το χώρο μας στους εκπροσώπους των Τεχνών και των Επιστημών να εκφραστούν.Πέρα από τους συγγραφείς και τους ποιητές, απευθύνουμε πρόσκληση προς τους μουσικούς, τους ηθοποιούς και τους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους στο Πολυχώρο μας.
 • Σκοπός μας είναι να λάβουν μέρος στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και να γνωστοποιήσουμε ευρέως το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών.
 • Σημαντικά είναι και τα θεατρικά δρώμενα (παραστάσεις και αναλόγια) που παρουσιάζουμε στη μικρή μας σκηνή, άλλοτε με γνωστά ονόματα της “ράμπας” κι άλλοτε με πρωτοποριακές ομάδες ερασιτεχνών. Σχεδόν κάθε μέρα, από τις 9 μ.μ. ως τις 2π.μ. σας περιμένει μια έκπληξη.
 • Συχνά είναι και τα πάρτυ που οργανώνουμε για τα μέλη και τους φίλους μας.
 • Φίλοι, παρέες, συχνά ορχήστρες με όμορφη μουσική τζαζ, έντεχνο, όπερα…
  Έχουμε κι άλλα σχέδια – πολλά και μεγάλα.
  Έχουμε τον ενθουσιασμό και τη βούληση.
  Έχουμε εσάς.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας στα τηλέφωνα 213 0256666 

στο email: infoaition@gmail.com

ή ελάτε στο χώρο μας: Τζιραίων 8-10, Ακρόπολη ( Μετρό έξοδος Αθ. Διάκου).

http://www.facebook.com/AitionPolychoros

map

01 02 03 04 05 08 12 13 061014

Share.

Comments are closed.